Takapyörät on tunkattu ylös ja poistettu. Tarkoitus on laittaa paikkaan 14,9R28 pyörät tai oikeastaan renkaat vannekehillä, joissa 6x616 pulttijako. Vanhat alkuperäiset vannekeskiöt jää käyttöön. 135 takapyörissä ja 805 etupyörissä meillä sama vannekehän pulttijako, joten nämä Vallun etupyörinä olleet renkaat sopii Ferguun. Pyörät tulee lähelle lokasuojia, joten niitä korotetaan hieman, ettei sormet jää väliin tässä avotraktorissa.
Fergun vetovarret oli myös turhan lyhyet uusille pyörille ja pienellä 22 mm tapinreiällä, joten olen jo laittanut vanhat 565 vetovarret. Niihin on hitsattu uudet tarvikevarrenpäät ja ovat myös lyhentyneet noin 7 cm, ovat kuitenkin nyt 7 cm pidemmät kuin 135 alkuperäiset varret. Vetovarren pallot on 28 mm reiällä, joten saa nyt sopimaan samat koneet kuin muihinkin. Sijoitin myös sivurajoittimet uudella tavalla, kun ei noita teleskooppirajoittimia saanut oikein järkevästi muuten kiinni.
Jarruja tarkoitus putsata ja tilkitä öljyvuotoa, joka vie jarrutehon oikealta puolelta. Oikea vetoakseli on otettu jo pois.
Massey Ferguson 135 ja 35 on vetovarsille 22 mm paksu kiinnitystappi, joka on lukittu paikalleen mutterilla banjon sisäpuolella. Mulla on tuossa kaksi 21/27 mm vesijohtoputken pätkää, toinen pätkä sovitusholkkina vetovarren 28 mm pallon ja ohentuneen alunperin 22 mm tapin välissä. Toiseen putkeen on hitsattu päähän tappi, joka tulee alkuperäisen vanttiruuvirajoittimen kiinnitysreikään.
Vähän isompi putkiholkki ja pultti jatkokohdassa pitää pätkät paikallaan. Holkki on rälläköity auki alapuolelta, joten sen saa kiristettyä pienemmän putken päälle. Teleskoopin tapille on hitsattu putkenpätkä ristiin. Rajoitin pääsee nyt kääntymään joka suuntaan riittävästi.
Tässä on ollut turvakaari jotain 30 vuotta ja jarrut on viimeksi avattu sen asentamisen yhteydessä. Silloin laitettu uudet jarrukengät, joissa oli valmiiksi niitattu jarrupinta. Se ehkä vähän huonoa materiaalia, koska jarrut ei ole pitänyt kovin hyvin. Kuvassa näkyy myös 135 tai 35 tyypillinen työntövarren lukituspalikka.
Vasen jarru on kuiva ja kengät ei juurikaan ole kuluneet, pinta on ilmeisen kestävää materiaalia, jarrutukseen vaan huonosti soveltuvaa. Oikealla on vanttiruuvi jarrujen säätöön. Siinä on hammasratas, jota voi vivuta ruuvimeisselillä jarrukilven aukon kautta.
Oikealla puolella vetoakselin stefa vuotaa ja jarrupinnat on öljyssä. Tämä nyt kootaan näillä kengillä ja ei varmaan tule kovin hyvä koskaan. Vanhat kengät lienee jossain varmassa tallessa. Jos tulee vastaan joskus, voisi niitata niihin uudet pinnat ja asentaa paikalleen. Jarrukenkiä yhteen vetävän jousen kuuluisi oikeastaan olla noissa lähempänä säätövanttia olevissa rei'issä estämässä vantin kiertyminen itsestään. Säätö on joka tapauksessa pysynyt paikallaan, vaikka on ollut noin 30 vuotta.
Tuolla syvällä näkyy vasemman vetoakselin pää. Päät on vastakkain ja kiristävät näin myös pyörien laakerit. Oikea laakerivälys säädetään shimmilevyillä jarrukilven ja banjon välissä, näkyy kuvassakin. Kireys on sopiva, kun takapyörät ilmassa ja vaihde vapaalla toisesta pyörästä käännettäessä toinenkin pyörii juuri ja juuri samaan suuntaan. Tähän taka-akseliputken suulle laitettiin uusi stefa kummallekin puolen. Tuossa ei ole oikein mitään selvää reikää, josta vuotanut öljy pääsisi pois ja muutenkin vaseliini tukkisi sellaisen.
Toinen vetoakseli laakereineen.
Laakerin takana on toinen stefa. Laakeri ja samalla pyörä on kiinni krymppirenkaalla, joka katkaistava navan purkamiseksi. Uusi rengas puristetaan paikalleen lämmitettynä. No tätä ei nyt tarvetta tehdä vaan tungetaan vain laakeriin uutta vaseliinia.
Jarrurumpu.
Varsinkin vasen lokasuoja on kärsinyt korroosiosta työkalukotelon ja jäykistepalkkien kohdalta. Jäykistekotelot olleet täynnä maata pitkään.
Tarkoitus hitsata lokariin uutta peltiä, jos suinkin onnistuu. Alareunaan hitsataan kanssa peltikaista, jotta lokaria saadaan vähän ylemmäs. Lokasuoja oli jo aiemmin kiinni tuossa turvakaaressa ja alkuperäinen kiinnitys rälläköity pois jo ennen lopullista ruostumista. Traktoriin laitetaan myös normaali moderni takavalo- ja vilkkuvarustus perävaunupistokkeineen.
Hitsattu kiinni jostain farmarisäiliön päädystä otettu paikkapala.
Paikkaa joutui vähän muotoilemaan, joten hitsasin ensin yläreunan kiinni ja väänsin sitten kiinni vanhaan peltiin ja hitsasin vähän lisää ja väänsin taas. Alapää osui kohdalleen hyvin. Hitsasin ensin halvalla rutiilipuikolla, joita en ole ennen käyttänyt. Tarkoituksena oli välttää reikien polttamista vanhaan peltiin. Hitsasin sitten epäonnisten saumojen päälle OK48 puikolla, jotta sai edes sauman yhtenäiseksi ja vähän siloitettua.
Lokari maalattu sinkkispraylla ja Miranolilla kauniiksi ja pultattu kiinni turvakaareen ja astinlautaan. Kuvaamisen jälkeen pulttasin vielä työkalukotelon lokariin kiinni kaaren eteen. Kaarissa on kiinni uudet valot, joissa vilkut, punainen takavalo ja valkoinen etuhuomiovalo. Kaaren yläpalkissa on työvalo taaksepäin. Penkin selkänojassa kiinni pistoke perävaunun valoille ja eräänlainen isosta sokeripalasta tehty sähkökeskus uusille johdoille.
Heinän kylvöä rautapyöräjukolla keväällä 2018. Työntövarsi jää vähän lyhyeksi. Sittemmin ostin vähän pidemmän työntövarren, jossa on toisessa päässä traktoriin sopiva CAT1 mukainen pää (19 mm) ja toisessa CAT2 25 mm tapilla. Jarrut on toiminut yllättävänkin hyvin mukaan lukien se öljyinen puoli. Vähän kitisee ajaessa, ilmeisesti kengät palautuu vähän heikosti.