Kuormaaja on melko pitkäaisainen, ehkä nostokorkeus kuitenkin käytännössä ensimmäisenä loppuu kesken. Trukkipiikit nousee vähän päälle kolmeen metriin vaakasuorassa.
Vasen sovite oli irti kytkinremontin yhteydessä.
Akkukotelon kohdalla on raamia latistettu.
Tuulilasin edessä sovitteet yhdistää jäykisteputki.
Etukehtoon tuleva haara on 25mm ja pystyosa 30mm levyä, mutta samat sovitteet on tarkoitettu myös jonkin verran järeämpiin kuormaimiin.
Kytkimen alla on poikittaispalkki yhdistämässä vasemman ja oikean sovitteen. Akkukotelot on tässä hytin alla rungon molemmin puolin.
Samat sovitteet sopii myös rungoltaan pidempään kuusisylinteriseen 399 traktoriin, koska taka-akseliin tulee kiinni erilliset palat. Sovitteet saa pidemmiksi venyttämällä hahlossa ja laittamalla pultit eri reikiin.
Finnhydraulic RS212 noin vuodelta 1990 ja uudempi Nordhydraulic RS212 etukuormaajalohko. Finnhydraulics fuusioitui Nordhydraulicsiin jossain vaiheessa, mutta ainakin tämä tuote on pysynyt tuotannossa melko samanlaisena. Kaapelin kuori on jengalla kiinni holkissa, joka on kahdella pultilla kiinni lohkossa. Kaapelin pituutta voi säätää irroittamalla pultit ja kiertämällä kuppia.
Venttiilipöytä on kasattu viipaleista. Ylemmässä lohkossa on kellunta ja sen takia pidempi suojakuppi. Alempi viipale on normaali kaksitoiminen. Ylimpänä painepääty, jossa myös pöydän päävaro. Päädyssä on kaksi vaihtoehtoista paineen sisäänmenoa ja varon paikkaa. Varon täytyy olla oikealla puolella tai öljy menee päädystä suoraan paluulinjaan.
Kuvassa vasemmalla pöydän tankkipääty, jossa myös sarjanippa. Tämä etukuormaajan venttiilipöytä on Fergusonin hydrauliikkapiirissä ensimmäisenä sarjaliitännällä. Painelinja tulee ensin tähän ja tämän sarjanipasta paine menee traktorin vakio Kontak-venttiilipakettiin. Pöydässä on silti oltava oma paluulinja suoraan tankkiin (vaihteistokotelo). Sarjanippa on putkimainen tulppa, joka erottaa paineöljyn sarjaliitäntään, kun karat on keskiasennossa. Kun karaa poikkeutetaan, öljy menee kuormaajan sylinteriin ja sylinterin paluuöljy menee tankkilinjaan. Sarjaliitännän takana olevan pöydän toiminta keskeytyy siksi aikaa ja jatkuu vasta kun kuormaaja pysäytetään.
Vanhan ja uuden pöydän paineenrajoitusventtiilit ovat vaihtokelpoisia keskenään. Vasemmalla vanha linjakohtainen varo, keskellä uusi linjakohtainen varo ja oikealla vanha pöydän päävaro.
Löysin myöhemmin jarruremontin yhteydessä myös 390 vakio varoventtiilin, joka on käytännössä kuvan varon rinnalla. Lisää tästä ja muusta hydrauliikasta MF390 hydrauliikka-sivulla.
Vanha linjakohtainen varoventtiili purettuna. Säädetään shimmilevyillä karan ja jousen välissä. Uusissa varoissa on päässä sinetti, johon merkitty painearvo. Nämä säädetään ruuvista kiertämällä sinetin poistamisen jälkeen. Tämä onnistuu vain tietyllä painealueella ja sitten pitäisi vaihtaa jousi, joita on eri jäykkyydellä ainakin punainen ja valkoinen. Varot noin 50 € kappale.
Ohjauskaapelien joystickiin tulevat päät.
Kaapelien venttiilipöytään tuleva pää. Vanhat ja uudet ohjauskaapelit on samanlaiset. Nämä on puolitoista metriä pitkät, puolen metrin jaolla olisi saanut eri pituuksia muistaakseni.
Kaapelien lähtö hantaakin nivelpalasta.
Adapteri, jolla kauhan vilakiinnike muutetaan euroksi.
Siinä vilaosuus on tehty 120 mm leveästä U-palkista, jonka yläpäähän on hitsattu latta jäykisteeksi.
Adapteri kauhan eurokiinnikkeen muuttamiseksi vilaksi. Lukitustappien sijaan on vain tuollainen pulttiviritys. Olisi varmaan käytännössä parempi, jos euro-osa olisi vähän alempana kuin nyt on tuossa. Koukut jää sitten kyllä katveeseen.
Sähköinen vaihtoventtiili etukuormaajan kolmatta toimintoa varten. Tarkoitus kiinnittää suoraan sylinterin päälle. Apuna käytetään letkunkiristimen puolikkaita ja m6 pitkiä muttereita, joihin hitsattu pätkä m8 kierretankoa.
Pitäisi ensin purkaa sylinteri ja vaihtaa tiivisteet, joten projekti ollut vaiheessa. Sylinterissä on vuotoa ja kauhankääntö laskee itsekseen satunnaisesti.
Vaihtoventtiilin rele. Venttiili tarvitsee noin 3 ampeerin virran.
Edellisen suojakotelo. Tuli tähän kuormaajasovitteen poskeen, kun traktorin konepellin alusta on ennestään niin täynnä kaikenlaista.
Vaihtoventtiilin käyttökytkin, hitsataan joystikin varteen. Painonappi on samanlainen kuin MF135 äänimerkissä esimerkiksi.
Tarkoitus on pystyä käyttämään hanskat kädessä, koska useinkaan hytti ei ehdi lämmetä.
Vaihtokytkin hitsattu joystickiin, peukalolla tarkoitus painaa sen aikaa kun kolmatta toimintoa tarvitaan. Painamatta toimii kauhankääntö.
Vaihtoventtiili tuli siis suoraan kauhankääntösylinteriin ja alkuperäisiin putkenpätkiin kiinni uusilla helmiliittimillä. Paineensietokyky vähän huolettaa, koska ainokaiseen kauhankääntösylinteriin tulee kova paine esimerkiksi suursäkkinostimen kanssa etenkin aisoja nostettaessa ja laskettaessa.
Eroon irtoletkuista toivottavasti.